راهنمای استفاده از پکیج
مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا
خراب شدن پکیج یکی از مشکلاتی است که در فصل سرد زمستان بیشتر خانواده ها با آن روبه رو می شوند. ما در مقاله ی چگونه پکیج را سرویس کنیم؟ مشکلات رایجی را که ممکن است برای هر پکیجی رخ بدهد با هم بررسی می کنیم و به شما آموزش می دهیم که چگونه خودتان تعمیرکار سیستم گرمایشی خود باشید. پکیج ها برای کار کرد بهتر باید مرتب سرویس شوند تا بتوانید مدت زمان بیشتری از ان استفاده کنید و عملکرد بهتری داشته باشد. سعی کنید پکیجی خریدرای کنید که دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد زیرا با داشتن این ویژگی می توانید خیلی راحت از خدمات آن استفاده کنید. ما در این مقاله کمی کار را برای شما راحت رتکرده ایم که می توانید حت یخودتان با کمی بررسی آن را سرویس دهی کنید.
چگونه پکیج را سرویس کنیم؟
برای سرویس کردن پکیج ابتدا اقدامات زیر را انجام دهید تا دچار مشکل نشوید.
- برق پکیج را قطع کنید تا دچار برق گرفتگی نشوید.
- گاز را ببندید تا خطر آتش سوزی و گاز گرفتگی نداشته باشید.
- مدار آب گرم پکیج را تخلیه کنید تا فشار آب داخل دستگاه به صفر برسد.
بعد از اینکه عملیات بالا را انجام دادید سرویس کردن پکیج را طبق راهنمایی های زیر شروع کنید.
بررسی فشار منبع انبساط
برای این که فشار باد داخل منبع انبساط پکیج را چک کنید کافی است یک گیج باد را روی والف منبع انبساط پکیج بگذارید و درجه ی باد را نگاه کنید. این درجه به طور کلی باید بین ۰.۷ بار تا ۱ بار باشد. دقت داشته باشید که فشار باد را باید زمانی اندازه بگیرید که آب داخل مدار خالی شده باشد. در غیر این صورت، فشاری که توسط گیج باد نشان داده میشود، فشار آب داخل مدار است.
تمیز کردن مبدل اولیه
برای تمیز کردن مبدل اصلی (مبدل اولیه) پکیج کافی است پیچ های محفظه احتراق را باز کنید تا بتوانید فین های مبدل اصلی را مشاهده نمایید. حالا روی برنر را با یک روزنامه بپوشانید و مبدل اصلی را با استفاده از یک فرچه تمیز کنید. توجه داشته باشید که برای تمیز کردن مبدل اصلی از اسیدشویی استفاده نکنید زیرا عمر پکیج را کوتاه می کند.
تمیز کردن مشعل
داخل مشعل را با استفاده از یک دمنده باد تمیز کنید تا خاک از محفظه ی احتراق خارج شود. سپس به کمک یک پارچه مرطوب و نم دار تمام سطح ان را پاک کرده و تمیز کنید.
تمیز کردن الکترود یون و جرقه زن پکیج
به کمک یک سمباده ی نرم الکترود یون و جرقه زن را تمیز کنید. برای این کار سمباده را چند مرتبه روی الکترود بمالید تا یک لایه از الکترود را بردارد. سپس با استفاده از یک دستمال مرطوب، یون و جرقه زن را نیز تمیز کنید.
تمیز کردن و روغن کاری فن پکیج
برای تمیز کردن فن دستگاه آن را به طور کامل باز کنید و با آب بشویید و یا اگر به دنبال راخ سریع تری هستید می توانید از یک اسپری WD-40 استفاده کنید. سپس برای روغن کاری فن از روغن یاتاقان کولر یا روغن چرخ خیاطی استفاده کنید. برای این کار روغن را داخل بلبرینگ ها بریزید و همزمان پره فن را بچرخانید.
بررسی کردن دودکش یا فن
هنگام سرویس کردن پکیج های دیواری باید دودکش را بررسی کنید که تکان نخورده باشد و گاز را به داخل محیط پس ندهد و یا اینکه شیء خارجی آن را مسدود نکرده باشد. و در پکیج های فن دار نیز عملکرد فن را بررسی نمایید. بررسی دودکش یکی از مهمترین قسمت هاست و اگر آن را به درستی انجام ندهید ممکن است دچار مشکل شوید. بنابراین این نکته را از یاد نبرید.
چکاپ نهایی قطعات و سیستم پکیج
در نهایت با تست قطعاتی از جمله شیر اطمینان، کلید حد تنظیم، شیر ردایاتور، ntc، شلنگ ها و بست های گاز و نیز تست گاز با کف صابون و نگاه کردن به صافی ها و تنظیم حداقل و حداکثر شعله و در آخر با روشن نمودن دستگاه از سرویس کردن درست خود مطمئن شوید.
چرا باید هر سال دستگاه پکیج را سرویس کنیم؟
سیستم کارایی پکیج ها به گونه ای است که اگر در زمان تعیین شده به آن ها رسیدگی نشود، بعدها باید هزینه ی بسیار زیادی را صرف تعمیر دستگاه خود کنید. پس به منظور پیشگیری از پرداخت هر گونه هزینه ی تعمیری، سعی کنید هر سال در اوایل هر فصل، پکیج خود را سرویس کنید.
البته دلیل دیگر این است که عمر دستگاه پکیج شما رابطه ی مستقیم با سرویس سالیانه ای دارد که انجام میشود. در نتیجه با یاد گرفتن مسائلی که در ذیل ذکر شده است عمر پکیج خود را افزایش دهید.
برخی از مشکلاتی که ممکن است برای پکیج رخ بدهد عبارتند از :
چرا پکیج روشن نمی شود: برای رفع این مشکل ابتدا جریان ورودی برق، آب و گاز به دستگاه را بررسی کنید که دچار مشکل و قطع شدگی نباشد زیرا دلیل اول روشن نشدن پکیج میتواند خرابی منبع تغذیه باشد. بعد از اینکه از باز بودن فلکه و سالم بودن لوله های آب و مناسب بودن فشار آن مطمئن شدید. به سراغ پریز برق، دوشاخه و سیم دستگاه سپس جعبه فیوز مربوط به آن بروید و از سالم بودن آن ها نیز اطمینان داشته باشید و در مرحله ی آخر فشار گاز ورودی به دستگاه را چک نمایید. اگر هر سه منبع تغذیه کاملا سالم بودند اجزای داخلی دستگاه، لوله های انتقال آب و رادیاتور ها را به شکل جداگانه بررسی نمایید زیرا ممکن است قطعات دستگاه در طول گذشت زمان جرم گرفته و یا کثیف و فرسوده شده باشند.
اجزایی که باعث می شوند پکیج روشن نشود عبارتند از
- شیر کنترل
- ترموستات
- سیستم ترموکوپل
- سنسورهای جریان هوا و گاز
- سیستم احتراق الکترونیکی یا همان جرقه زن
- شل بودن سیم ارث یا قطع شدن آن از بدنه ی پکیج
توجه : اگر دستگاه شما مجهز به صفحه نمایشگر است با بروز خرابی یک کد ارور ( خطا ) روی آن ظاهر میشود که شما میتوانید با مراجعه به دفترچه راهنمای دستگاه دلیل آن را بررسی کنید.
چرا پکیج خاموش می شود؟
در مقاله ی چگونه پکیج را سرویس کنیم چند مورد از دلایلی که ممکن است باعث خاموشی پکیج شوند را با هم بررسی می کنیم.
- اولین مسئله ایجاد رسوب در لوله های رادیاتور می باشد که به دلیل وجود سختی در آب ورودی به طور مکرر اتفاق می افتند.
برای رفع این مشکل می توانید از فیلتر سختی گیر در دستگاه پکیج خود استفاده کنید.
- دومین دلیل می تواند پایین بودن فشار آب ورودی باشد. برای اینکه پکیج به درستی کار کند نیاز به انرژی های لازم مانند آب، برق و گاز دارد.
برای رفع این مشکل ابتدا آب وارد شده به پکیج را با استفاده از یک فشارسنج اندازه بگیرید و اگر فشار آب کمتر از یک و نیم بار بود باید با باز نمودن شیر پرکن، میزان آب لازم را برای دستگاه ایجاد کنید و سپس آن را ببندید.
- خراب شدن پمپ دستگاه میتواند یکی دیگر از علت های خاموش شدن پکیج شما باشد زیرا پمپ سیرکولاتور وظیفه ی به حرکت در آوردن آب در سیستم را برعهده دارد.
پس وقتی پمپ به حالت نیمه سوخته دربیاید پکیج به صورت پیوسته خاموش و روشن می شود.
- خاموش شدن پکیج به دلیل هوا گرفتن از دیگر دلایل خاموش شدن می باشد. در این شرایط پمپ به جای آب، هوا را وارد مدار گرمایش سیستم می کند.
بهترین اقدام برای رفع این مشکل، انجام هواگیری پکیج توسط متخصصان حرفه ای و کاربلد می باشد.
- کم بودن فشار گاز یکی دیگر از دلایل این مشکل می باشد که برای رفع آن شیر گاز و فشار گاز ورودی به ساختمان را بررسی کنید.
- خرابی و معیوب شدن قطعه الکترود یون : بروز ایراد در قطعه ی الکترود موجب عدم تشخیص شعله و خاموش شدن دستگاه می شود.
عدم رعایت و تنظیم فاصله ی الکترود از جرقه زن و کثیف شدن و آلودگی سر الکترود از مهم ترین مشکلات این قسمت می باشند.
- معیوب شدن فن، جوش آوردن و بالا آوردن پکیج، خراب شدن و فرسودگی ترموستات، عدم تخلیه مناسب دود پکیج و خرابی برد الکتریکی از دیگر دلایل خاموش شدن پکیج هستند.
چرا آب خروجی پکیج گرم نیست؟
یکی از دلایل استفاده از پکیج ها امکان گرم شدن سریع آب مصرفی در منازل میباشد. اما گاهی این روند با مشکل مواجه میشود و پکیج آب را گرم نمیکند یا گرمای کافی ندارد.
با گزینگ کالا در مقاله ی چگونه پکیج را سرویس کنیم همراه باشید تا عواملی را که باعث می شوند پکیج آب را گرم نکند بررسی کنیم.
- اولین علت می تواند افت فشار گاز باشد. این مسئله برای مناطق پرجمعیت در فصل های سرد سال بسیار رخ می دهد. هنگامی که گاز ورودی به پکیج از فشار کمی برخوردار باشد، انرژی لازم به پکیج نمیرسد و ارتفاع شعله کاهش پیدا می کند، در نتیجه آب خروجی پکیج گرم نشده و یا دمای کمی دارد. برای رفع این مشکل ابتدا فشار گاز منزل را بررسی کنید و اگر افت فشار را مشاهده کردید سعی کنید در ساعات افت مصرف از آب گرم استفاده کنید. در صورتی که افت فشار نداشتید از بازبودن کامل دستگیره گاز اطمینان داشته باشید و شیر تنظیم را بررسی کنید.
- نکته ی دیگر می تواند کم بودن فشار آب باشد. برای رفع آن آب وروی به ساختمان را بررسی کنید و اگر کم بود می توانید از یک پمپ استفاده کنید. عدم وجود نشتی آب در پکیج را بررسی کنید و در صورتی که نشتی آب را مشاهده کردید با یک تکنسین تماس بگیرید.
- از دلایل گرم نشدن آب خروجی پکیج میتوان به وجود رسوب در مبدل ثانویه اشاره کرد. برای جلوگیری از این مشکل می توانید به صورت دوره ای اقدام به سرویس کردن پکیج کنید و برای رفع مشکل نیز باید اقدام به رسوب زدایی در مبدل پکیج کنید.
از دیگر دلایل گرم نشدن آب خروجی پکیج در مقاله چگونه پکیج را سرویس کنیم عبارتند از :
- اختلال داشتن فلوسوئیچ آب گرم مصرفی یکی دیگر از دلایل گرم نشدن آب خروجی پکیج می باشد. حالا شاید شما با خود بگویید من چطور متوجه ی این اختلال در فلوسوئیچ بشم با من در مقاله ی « چگونه پکیج را سرویس کنیم » همراه باشید تا با هم این مسئله را نیز بررسی کنیم. اگر فلوسوئیچ آب گرم مصرفی شما دچار اختلال شده باشد ، هنگامی که آب گرم را باز می کنید نشانگر پکیج شروع به خاموش و روشن شدن می کند و یا روی نمایشگر آیکون یا همان علامت شیر آب ظاهر می شود. در صورتی که بعد از باز کردن آب این مورد را روی نشانگر مشاهده نکردید، احتمال خرابی فلوسوئیچ وجود دارد.
- در صورتی که در لوله ها هوا وجود داشته باشد آب به خوبی گرم نمی شود و سرد باقی می ماند و صداهایی از پکیج به گوش می رسد. در صورت وجود هوا فشارسنج پکیج عددی کمتر از یک را نمایش می دهد. برای رفع این مشکل باید هواگیری انجام بگیرد و برای هواگیری پکیج پیچی که در پایین پکیج تعبیه شده است را باز کنید و منتظر بمانید تا درجه به بالای صفر و حدود ۱.۵ برسد. سپس پیچ را ببندید.
از دیگر دلایل گرم نشدن آب می توان به موارد زیر اشاره کرد
- خرابی شیر سه طرفه موتوری
- سوختگی برد پکیج
- خرابی سوپاپ بای پاس
- اختلال در صحت و تنظیمات پمپ
- کم بودن فاصله رادیاتور از پکیج
- لوله کشی غیر استاندارد
- وجود مشکل در دودکش
- مشکل در شیرهای پکیج
- مشکل در پتاسیومتر گرمایش
چرا پکیج بوی سوختگی میدهد؟
احساس کردن بوی سوختگی از پکیج دلایل مختلفی میتواند داشته باشد اولین موضوع می تواند سوختن برد دستگاه باشد. اگر برای مدت زمانی طولانی از پکیج خود استفاده نکرده اید و پس از روشن شدن آن بوی سوختگی را احساس کردید، این موضوع به دلیل جمع شدن ذرات گرد و غبار بر روی بدنه ی دستگاه می باشد که با گذشت زمان از بین خواهد رفت. اما اگر پس از گذشت زمان نیز همچنان بوی سوختگی ماندگار بود توصیه می کنیم برد دستگاه را بررسی نمایید، و مسیر دودکش را نیز مشاهده نمایید و از باز بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر با استفاده از این روش ها باز هم بوی سوختگی پکیج ادامه داشت حتما از یک تعمیر کار پکیج کمک بگیرید و بررسی کردن دستگاه را به متخصص واگذار نمایید. به منظور به حداقل رساندن احتمال بروز مشکلات در پکیج های دیواری ، توصیه می شود حداقل سالیانه پکیج خود را سرویس کنید تا از عملکرد ایمن و کارآمد آن اطمینان حاصل کنید.
علت آنکه بدنه پکیج برق دارد چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با دست زدن به بدنه ی بسیاری از وسایل برقی، شوک الکتریکی ناچیزی در بدن خود احساس کرده باشید. این شوک در اثر انتقال جریان اضافه برق مدارهای داخلی دستگاه به بدنه آن است. در واقع برق داشتن بدنه پکیج نیز از همین جریان اضافی برق ناشی می شود. اگر ولتاژ ورودی بیش از حد مجاز باشد فیوز پکیج می سوزد. پس اگر بدنه ی دستگاه برق داشت نشانه ی سوختن فیوز است. فیوز سوخته می تواند به بخش های اصلی دستگاه نیز صدمه وارد کند پس در صورت سوختن فیوز هر چه سریع تر آن را تعویض کنید.
سوختن فیوز می تواند به دلیل اتصالات کوتاه در قطعات آن باشد مانند :
- فن
- محافظ برق
- شیر موتوری
- رله برد کنترل
- پمپ سیرکولیشن
پس برای حل مشکلات برای از سلامت بودن هر کدام از قطعات بالا اطمینان داشته باشید.
:: بازدید از این مطلب : 333
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0